Știrinews.24.md
22 Septembrie 2022, 12:52
33

Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova (AIR) își reiterează susținerea față de mediul academic și lansează, oficial, proiectul „AIR Antreprenorial”

Anunțul a fost făcut ieri, 21 septembrie 2022,de cătrepreședintele executiv al AIR, Dan Nuțiu, invitat să aibă un cuvânt de salut în cadrul evenimentului de deschidere a primei ediții a Expoziției Internaționale de Creativitate și Inovație – EXCELLENT IDEA 2022, organizată de Centrul de Inovare și Transfer Tehnologic al Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM) în comun cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova și Academia de Științe a Moldovei.

„Trebuie să recunosc că mediul de afaceri, fără inovare și cercetare, nu ar fi existat. Vă mulțumesc, în numele mediului de afaceri, tuturor celor care aduceți un aport prețios și vă dedicați acestui nobil scop”, a declarat Dan Nuțiu.

Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova (AIR) își reiterează susținerea față de mediul academic și lansează, oficial, proiectul „AIR Antreprenorial”

Proiectul „AIR Antreprenorial” vine să inspire studenții în găsirea vocației, dezvoltarea aptitudinilor și mindset-ului necesare unui antreprenor de succes. Printre obiectivele acestuia se numără identificarea oportunităților de finanțare și de promovare a inițiativelor tinerilor din Republica Moldova, crearea unui HUB Antreprenorial Studențesc, precum și crearea unei Arene a Ideilor, în cadrul căreia studenții și elevii vor propune idei inovative pentru antreprenori și investitori, iar cele mai bune vor fi premiate și preluate spre realizare.

De asemenea, din numele Asociației Investitorilor din România în Republica Moldova, Dan Nuțiu a invitat universitățile organizatoare să nu ezite să apeleze membrii Asociației, care dispun de laboratoare moderne și dotate, unde aceștia ar putea pune în practică cunoștințele, abilitățile și competențele.

„Vă invităm cu drag să apelați la noi și vom primi studenții dumneavoastră să vină alături de colegii care deja lucrează în domeniul cercetării, de a-i ajuta la dezvoltarea capacităților. Moldova nu are doar viitor, are și prezent, iar dumneavoastră sunteți cei care reprezentați prezentul și construiți viitorul”, a conchis președintele executiv al AIR.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Republica Cehă le cere cetățenilor săi să părăsească Rusia, în urma ordinului de mobilizare dat de Moscova
  • Aproape 1 800 de copii din Ucraina au fost înscriși în școlile și grădinițele din Republica Moldova
  • Ciucă: Putem să dăm Republicii Moldova 5 milioane metri cubi de gaz pe zi, dar nu mai mult
  • Falsuri și destabilizări. Rușii anunță „o mobilizare” generală în Moldova, care i-a prin surprindere autoritățile
  • Ambasadoarea Kelly Keiderling și-a început mandatul în calitate de șefă a misiunii OSCE în Moldova
  • Noua șefă a Misiunii OSCE în Moldova își preia funcția; Va fi și mediator în procesul de reglementare transnistreană
  • Peste 300 de cetățeni străini au primit refuz de intrare în Moldova
  • Energocom a obținut licența la ANRE România și poate cumpăra sau vinde gaze naturale pe piața din România
  • Gazprom acuză R. Moldova de încălcarea contractului și avertizează că ar putea opri livrările de gaze în orice moment
  • Moldova va fi dotată cu drone militare cu suportul Germaniei. Anunțul făcut de ministra germană a Apărării la Chișinău