Știrinews.24.md
23 Martie 2023, 11:54
123

Antreprenorii sunt invitați să participe la expoziția „Republica Moldova Prezintă”, organizată la Cluj-Napoca și Brașov

Antreprenorii sunt invitați să participe la expoziția „Republica Moldova Prezintă”, organizată la Cluj-Napoca și Brașov

Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a lansat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Cluj-Napoca și Brașov, România.

Potrivit Președintelui CCI, Sergiu Harea, instituția camerală își propune să organizeze pe parcursul anul 2023, 45 târguri și expoziții pe întreg teritoriul țării și 5 expoziții internaționale cu genericul „Republica Moldova Prezintă” în România și anume: Cluj-Napoca; Brașov; Baia Mare; București; Iași.

„Din anul 2016, CCI a RM organizează, tradițional, participarea companiilor autohtone în cadrul Expoziției „Republica Moldova Prezintă” în România. Am fost la Iași, Brașov, Baia- Mare, Ploiești, iar anul acesta, în premieră, vom ajunge și la Cluj-Napoca și București. Pentru noi ca organizatori, dar și pentru antreprenorii autohtoni, este o mare bucurie și mândrie, totodată, pentru că suntem așteptați cu ardoare, de fiecare dată în România. Produsele noastre au valoare, sunt calitative, competitive și merită să fie cunoscute în cât mai multe regiuni din România”, a spus Sergiu Harea.

Astfel, în luna mai, la Cluj-Napoca, România, în Parcul Mare al orașului și în perioada 23 – 25 iunie 2023, Piața Sfatului, Brașov, România, antreprenorii moldoveni sunt invitați să-și promoveze produsele și serviciile unui public larg.

Cererile de participare vor fi primite până pe 30 aprilie 2023. La eveniment sunt așteptați peste 60 de antreprenori, din diferite sectoare ale economiei naționale.

Prima ediție a expoziției „Republica Moldova Prezintă” la Cluj va fi organizată de CCI a RM în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), Primăria și Consiliul local Cluj- Napoca și Camera de Comerț și Industrie Cluj- Napoca și oferă posibilitatea integrării companiilor autohtone în comerțul internațional, în special cu țara vecină, prin fabricarea produselor și prestarea serviciilor conform standardelor de calitate ale UE; promovării mărfurilor autohtone pe piața României și creșterea volumului exportului produselor autohtone; identificării partenerilor, agenților economici din România, de către companiile autohtone și încheierea acordurilor de colaborare; examinării aspectelor ce diferențiază procesul de dezvoltare a companiilor autohtone în comparație cu cele din România; facilitării schimbului de experiență și bune practici; etc.

Expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Brașov este o proiectare a expoziției naționale anuale - ,,Fabricat în Moldova” din orașul Chișinău și o continuare a succesului expozițiilor cu același generic din Iași, Ploiești și Baia Mare, care au determinat orientarea agenților economici nu doar spre piețele în care au avut loc evenimentele, dar în general, orientarea către un obiectiv comun de penetrare a pieței europene.

După o perioadă de 4 ani, revenim în plină forță la cea de a III-a ediție a Expoziției „Republica Moldova Prezintă” la Brașov, unde sunt așteptați antreprenori din diverse domenii precum: industria alimentară și agricolă, industria ușoară, producția de vinuri, băuturi spirtoase și băuturi răcoritoare, confecția încălțămintei, accesorii, produse cosmetice și de parfumerie, gospodării țărănești, meșteșugari, scopul cărora este stabilirea relațiilor de cooperare comercial-economice valorificate de ambele părți.

Ediția curentă, va fi organizată de CCI a RM în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), Primăria Municipiului Brașov și Camera de Comerț și Industrie Brașov.

Cererile de participare vor fi primite până pe 31 mai 2023.

Expoziția „Republica Moldova Prezintă” a devenit o platformă sigură pentru crearea celor mai potrivite condiții, necesare susținerii producătorilor autohtoni și promovării imaginii Republicii Moldova.

Antreprenorii interesați de participarea la expoziții, sunt rugați să ia legătura cu Secția Evenimente de Afaceri, Târguri și Expoziții, e-mail: [email protected], [email protected], [email protected]; telefon: 022 21 07 25/ 23 84 10/ 21 14 42.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Vot în prima lectură: Republica Moldova va suspenda Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa
  • Vot FINAL: Începând cu 2025, cetățenii Republicii Moldova vor avea cărți de identitate
  • Echipa Republicii Moldova a cucerit medalii la Cupa Mondială de Para Powerlifting 2024
  • Întâlnire la București între premierii Republicii Moldova și României. Dorin Recean: „Suntem uniți prin trecutul nostru comun, limba română pe care o vorbim și cultură”
  • VIDEO: CNA desfășoară percheziții într-un dosar de corupție; Sunt implicați avocați, polițiști și un fost judecător al CSJ
  • Importul de cereale în Republica Moldova va fi permis doar în baza licenței încă trei luni
  • Doi judecători și un avocat, luați pe sus de ofițerii CNA. Sunt bănuiți de trafic de influență și acte de corupție
  • A fost lansat un timbru poștal dedicat celor 30 de ani de la aderarea R. Moldova la Parteneriatul pentru Pace
  • Programul „Satul European” pentru anii 2024-2028, aprobat de Guvern: Costurile sunt estimate la peste 5,3 miliarde de lei
  • FOTO // Au încercat să părăsească R. Moldova cu sume mari de bani nedeclarați vameșilor. Două cetățene străine, documentate