Știrinews.24.md
19 Septembrie 2023, 10:44
85

ANRE a finalizat procedura de desemnare Vestmoldtransgaz în calitate de operator al sistemului de transport al gazului

ANRE a finalizat procedura de desemnare Vestmoldtransgaz în calitate de operator al sistemului de transport al gazului

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat contractul de mentenanță a rețelelor de transport al gazelor naturale încheiat între S.R.L. „Moldovatransgaz” și S.R.L. „Vestmoldtransgaz”.

Totodată, a fost aprobat contractul de operare tehnică privind asigurarea operării tehnice a rețelei de transport gaze naturale gestionate de S.R.L. „Vestmoldtransgaz” și a rețelei de transport gaze naturale gestionate de S.R.L. „Moldovatransgaz”, cu excepția prevederilor financiare, care vor fi aprobate printr-o hotărâre separată.

Hotărârile ANRE stipulează că, în cazul intervenției unor modificări legislative sau a unor circumstanțe de ordin juridic, tehnic sau economic imprevizibile la momentul încheierii Contractelor, care vor impune necesitatea aducerii în concordanță a clauzelor contractuale, Agenția va solicita părților, indiferent de voința acestora, modificarea Contractelor în conformitate cu situația de fapt și de drept survenită.

În final, Consiliul de Administrație a retras licența eliberată S.R.L. „Moldovatransgaz” pentru activitatea de transport al gazelor naturale.

Astfel, ANRE a finalizat procesul juridic de desemnare provizorie a S.R.L. „Vestmoldtransgaz” în calitate de operator al sistemului de transport (OST) al gazelor naturale pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Începând cu 19 septembrie, ora 00.00, compania S.R.L. „Vestmoldtransgaz” este responsabilă de gestionarea și funcționarea corespunzătoare a infrastructurii de transport a gazelor naturale, iar S.R.L. „Moldovatransgaz” va acorda serviciile de mentenanță necesare.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • O nouă șansă pentru bolnavii de după gratii: Procedura de examinare medicală, simplificată. Decizia Guvernului
  • ANRE a stabilit noi prețuri la benzină și motorină
  • ANRE a stabilit noi prețuri la carburanți; Litrul de benzină, mai ieftin cu 14 bani
  • Moldelectrica: Am finalizat cu succes prima etapă de reconstrucție a stației electrice Vulcănești
  • /ULTIMA ORĂ/ Maia Sandu și Dorin Recean vor fi audiați în calitate de martori în dosarul concesionarii Aeroportului Chișinău
  • Jazz’n Chișinău International Festival. Trei zile cu muzică de calitate, în compania unor trupe din Republica Moldova și alte 5 țări
  • Străzi inundate în Capitală, după ploaia din această seară. Mașini și mijloace de transport public, blocate pe trasee | Unica.md
  • Gata cu ieftinirile: Benzina și motorina se scumpesc mâine. Ce prețuri a afișat ANRE
  • Un angajat al ANRE, bănuit de trafic de influență în circumstanțe agravante; Ce spune CNA
  • Şeful ANRE de la București: În criză energetică, România a ţinut lumina aprinsă, la propriu, în R. Moldova în două ierni