Știrinews.24.md
19 Septembrie 2023, 10:44
48

ANRE a finalizat procedura de desemnare Vestmoldtransgaz în calitate de operator al sistemului de transport al gazului

ANRE a finalizat procedura de desemnare Vestmoldtransgaz în calitate de operator al sistemului de transport al gazului

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat contractul de mentenanță a rețelelor de transport al gazelor naturale încheiat între S.R.L. „Moldovatransgaz” și S.R.L. „Vestmoldtransgaz”.

Totodată, a fost aprobat contractul de operare tehnică privind asigurarea operării tehnice a rețelei de transport gaze naturale gestionate de S.R.L. „Vestmoldtransgaz” și a rețelei de transport gaze naturale gestionate de S.R.L. „Moldovatransgaz”, cu excepția prevederilor financiare, care vor fi aprobate printr-o hotărâre separată.

Hotărârile ANRE stipulează că, în cazul intervenției unor modificări legislative sau a unor circumstanțe de ordin juridic, tehnic sau economic imprevizibile la momentul încheierii Contractelor, care vor impune necesitatea aducerii în concordanță a clauzelor contractuale, Agenția va solicita părților, indiferent de voința acestora, modificarea Contractelor în conformitate cu situația de fapt și de drept survenită.

În final, Consiliul de Administrație a retras licența eliberată S.R.L. „Moldovatransgaz” pentru activitatea de transport al gazelor naturale.

Astfel, ANRE a finalizat procesul juridic de desemnare provizorie a S.R.L. „Vestmoldtransgaz” în calitate de operator al sistemului de transport (OST) al gazelor naturale pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Începând cu 19 septembrie, ora 00.00, compania S.R.L. „Vestmoldtransgaz” este responsabilă de gestionarea și funcționarea corespunzătoare a infrastructurii de transport a gazelor naturale, iar S.R.L. „Moldovatransgaz” va acorda serviciile de mentenanță necesare.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Marina Tauber se vrea primar al municipiului Bălţi. A depus actele pentru a fi înregistrată în calitate de candidat independent
  • Numiri și demisii la Guvern. Miniștrii au votat un secretar de stat care se va ocupa de domeniul infrastructurii de transport
  • Atacul armat de la Aeroport: Șeful Poliției de Frontieră, recunoscut în calitate de bănuit pentru neglijență în serviciu
  • O nouă săptămână, noi scumpiri. ANRE anunță cât vor costa marți carburanții
  • FOTO Ion Ceban, propus de MAN Chișinău pentru desemnarea în calitate de candidat la funcția de primar al capitalei
  • Noi scumpiri la carburanți. ANRE dă de înțeles că motorina ar putea depăși pragul de 26 lei/litru
  • ANRE a aprobat contractul de locațiune a rețelelor de transport al gazelor naturale semnat între SRL „Moldovatransgaz” și SRL „Vestmoldtransgaz”
  • ANRE amână examinarea sancționarea Moldovatransgaz, la solicitarea companiei vizate. Care este motivul
  • România și Republica Moldova își consolidează cooperarea în domeniul transporturilor și infrastructurii de transport
  • Pista principală a Aeroportului Internațional Chișinău, reparată. Andrei Spînu: Lucrările s-au finalizat în termen