Știrinews.24.md
1 Aprilie 2024, 12:25
69

Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, decorat la final de mandat cu cea mai înaltă distincție a Ministerului de Externe

Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, decorat la final de mandat cu cea mai înaltă distincție a Ministerului de Externe

Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko, aflat la final de mandat, a fost decorat cu medalia Meritul diplomatic, clasa I.

Potrivit Ministerului de Externe, este cea mai înaltă distincție a Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova și reprezintă recunoașterea eforturilor și dedicării remarcabile a lui Marko Șevcenko în consolidarea relațiilor dintre Republica Moldova și Ucraina.

Diplomația de la Chișinău a adăugat că, în cei patru ani de mandat, cu implicarea personală a ambasadorului Marko Șevcenko s-a intensificat dialogul dintre țările noastre, s-au semnat o serie de acorduri importante și s-a reluat activitățile comune pe platforma Comisiei interguvernamentale de cooperare economică. Relațiile dintre Republica Moldova și Ucraina sunt tot mai puternice.

„L-am asigurat pe domnul Marko Șevcenko că, Republica Moldova este solidară cu poporul ucrainean și va oferi tot sprijinul necesar, ori de câte ori este nevoie. Sunt convins că, nicio provocare nu ne va abate de la realizarea priorităților și obiectivelor noastre comune, de la parcursul nostru comun spre un viitor mai bun, spre o Europă pașnică, stabilă, unită și prosperă. La sfârșitul întrevederii, i-am urat domnului ambasador mult succes în activitatea sa de mai departe. Sunt convins că, indiferent unde se va afla o să rămână un prieten fidel al Republicii Moldova”, a declarat ministrul de Externe, Mihai Popșoi.

Precizăm că, mandatul de ambasador al Ucrainei în R. Moldova va fi preluat de Alexei Danilov, ex-secretarului Consiliului de Securitate și Apărare Națională de la Kiev.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Atenție! Duminică va fi parțial oprită circulația pe unele străzi din Chișinău. Se deschide sezonul moto
  • Vot FINAL: Producătorii de cereale vor beneficia de credite oferite de stat pentru lucrările din această primăvară
  • Maia Sandu s-a întâlnit cu Ian Borg, ministrul de Externe al Maltei și președintele în exercițiu al OSCE
  • Comisia Vetting începe evaluarea curților de apel: Primii pe listă - judecătorii de la Curtea de Apel Chișinău
  • Noi percheziții în dosarul de însuşire a terenurilor de pe strada Podgorenilor din Chișinău
  • Președintele în exercițiu al OSCE, Ian Borg, vine la Chișinău
  • Conferința regională a FAO ar fi fost mutată de la Chișinău după ce Moscova a pus presiuni pe ONU. Zaharova: Am obținut schimbarea locației
  • Un fost șef interimar al Postului Vamal Chișinău va ajunge pe banca acuzaților într-un dosar de trafic de influență și corupere activă
  • Ministrul de Externe al Germaniei: Aderarea R. Moldova la UE este o necesitate geopolitică. Putin trebuie să se oprească
  • Ministrul de Externe Mihai Popșoi merge la Berlin, la invitația șefei diplomației germane