Știrinews.24.md
20 Ianuarie 2023, 15:55
31

Alexandru Jizdan a fost pus sub învinuire în dosarul Gheorghe Petic. Reacția fostului șef MAI

Alexandru Jizdan a fost pus sub învinuire în dosarul Gheorghe Petic. Reacția fostului șef MAI

Fostul ministrul al Ministerului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a fost pus sub învinuire în dosarul Gheorghe Petic. Informația a fost confirmată pentru Radio Chișinău de către Emil Gaitur, ofițerul de presă al PCCOCS.

Solicitat de Radio Chișinău pentru a comenta situație, Jizdan a declarat că: „Procuratura nu are nicio probă absolută, nicio probă concludentă, sunt doar presupuneri”.

Amintim că, dosarul pe numele lui Petic a fost intentat în perioada în care la conducerea Ministerului Afacerilor Interne se afla Alexandru Jizdan, iar Republica Moldova era guvernată de Partidul Democrat condus de Vladimir Plahotniuc.

Gheorghe Petic a fost reținut la 12 octombrie 2018, după ce la Centrul Unic 112, o locuitoare a municipiului Ungheni a reclamat că a fost agresată fizic și violată în propriul apartament. Reținerea a avut loc la puțin timp după ce Gheorghe Petic a făcut dezvăluiri publice despre organizarea contrabandei cu țigări peste Prut de către reprezentanții guvernării lui Plahotniuc.

Gheorghe Petic a fost ținut în arest preventiv timp de 9 luni într-o închisoare de maximă securitate, la Rezina, unde sunt deținuți și cei condamnați pe viață.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • În Moldova au fost confirmate încă 16 cazuri de infectări cu Omicron și trei cazuri cu sublinia Kraken
  • Austria expulzează patru diplomaţi ruşi; Reacția Moscovei
  • Alte 12 percheziții au fost efectuate de CNA și procurorii anticorupție în dosarul AIPA
  • Au fost retrase mai multe plăcuțe de înmatriculare a mașinilor de taxi și autobuze din cauza defecțiunilor tehnice
  • Reacția MAEIE la declarațiile lui Lavrov: Moldova ca stat și moldovenii indiferent de preferințele politice sau geopolitice își doresc Pace, Libertate și Democrație
  • Reacția MAEIE referitor la declarațiile lui Lavrov: Fac parte din retorica amenințătoare deja bine cunoscută a diplomației ruse
  • Radu Marian a fost desemnat președinte al Comisiei economie, buget și finanțe
  • Standarde minime de calitate conform cărora vor activa centrele de zi pentru îngrijirea copiilor cu vârsta de 4 luni-3 ani, au fost aprobate de către Guvern
  • Un adjunct al Veronicăi Drăgălin s-a plâns că i-au fost accesate datele cu caracter personal
  • Ucraina // Un puternic oligarh și un fost ministru de interne, vizați de percheziții anticorupție