Știrinews.24.md
25 Ianuarie 2023, 14:27
134

AIPA, după perchezițiile CNA și PA: Un angajat al Agenției a fost reținut

AIPA, după perchezițiile CNA și PA: Un angajat al Agenției a fost reținut

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) confirmă perchezițiile desfășurate la instituție de către ofițerii Centrului Național Anticorupție și reținerea unui angajat AIPA. În contextul verificărilor și planării suspiciunilor de fraudă, AIPA îndeamnă solicitanții de subvenții să sesizeze instituția despre orice abatere admisă în procesul de examinare a cererilor.

AIPA condamnă vehement orice act de corupție și îndeamnă solicitanții de subvenții să sesizeze conducerea AIPA despre orice abatere admisă în procesul examinării cererilor de către angajați, apelând la linia fierbinte 022 21 33 33”, se arată în comunicatul Agenției.

AIPA precizează că în perioada 2021-2023, a gestionat în exclusivitate surse financiare din bugetul de stat, care sunt alocate anual conform Legii Bugetului.

Cu referire la controalele efectuate de ofițerii de la CNA, AIPA menționează că, în urma acestor verificări, din Agenție au fost preluate, pentru documentarea cauzelor, un hard disk și șapte dosare de solicitare a sprijinului financiar pentru acordarea subvențiilor post-investiționale, alte mecanisme de subvenționare nefiind solicitate spre verificare.

S-au efectuat controale la unul dintre angajații din cadrul oficiului teritorial UTA Găgăuzia, la doi angajați ai oficiului teritorial Bălti și la alți doi angajați din cadrul oficiului Central al Agenției. Menționăm că din informația oferită de către CNA, un singur angajat al AIPA a fost reținut”, menționează AIPA.

Amintim că pe 24 ianuarie, ofițerii CNA au efectuat percheziții la mai mulți reprezentanți ai Agenției pentru Intervenții și Plăți în Agricultură (AIPA), fermieri, vizați într-o cauză penală cu privire la acordarea ilegală de subvenții în agricultură. În urma descinderilor, șase persoane au fost reținute.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Polonezul suspectat de planificarea unui atentat împotriva lui Zelenski a fost arestat
  • FOTO: „Diplome neemise” - o expoziție care evidențiază tragedia a 40 de studenți ucraineni, a fost lansată astăzi la USM
  • Doi presupuși spioni ruși, arestați după ce ar fi plănuit acțiuni de sabotaj asupra sprijinului militar pentru Ucraina
  • Mai multe case din orașul Codru au fost prădate de un hoț
  • VIDEO | 20.000 de georgieni au protestat după primul vot asupra unei legi pro-ruse privind ”influența străină”
  • Tânăra din Orhei, care a urcat într-o mașină de ocazie, este de negăsit. Poliția a reținut șoferul
  • Licitația de la Aeroport a fost, din nou, anulată. Singura companie înregistrată nu a prezentat toate documentele necesare
  • Își viola sistematic fiica de 17 ani, după ce consuma băuturi alcoolice. Un bărbat, condamnat la ani grei de închisoare
  • Maia Sandu, după decizia CCM: Uniți pentru Moldova Europeană, vom reuși să îndeplinim obiectivul nostru comun
  • Rusia trimite un nou ambasador în România. Vladimir Lipaev a fost expulzat de Estonia în 2023