Știrinews.24.md
25 Ianuarie 2023, 14:27
92

AIPA, după perchezițiile CNA și PA: Un angajat al Agenției a fost reținut

AIPA, după perchezițiile CNA și PA: Un angajat al Agenției a fost reținut

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) confirmă perchezițiile desfășurate la instituție de către ofițerii Centrului Național Anticorupție și reținerea unui angajat AIPA. În contextul verificărilor și planării suspiciunilor de fraudă, AIPA îndeamnă solicitanții de subvenții să sesizeze instituția despre orice abatere admisă în procesul de examinare a cererilor.

AIPA condamnă vehement orice act de corupție și îndeamnă solicitanții de subvenții să sesizeze conducerea AIPA despre orice abatere admisă în procesul examinării cererilor de către angajați, apelând la linia fierbinte 022 21 33 33”, se arată în comunicatul Agenției.

AIPA precizează că în perioada 2021-2023, a gestionat în exclusivitate surse financiare din bugetul de stat, care sunt alocate anual conform Legii Bugetului.

Cu referire la controalele efectuate de ofițerii de la CNA, AIPA menționează că, în urma acestor verificări, din Agenție au fost preluate, pentru documentarea cauzelor, un hard disk și șapte dosare de solicitare a sprijinului financiar pentru acordarea subvențiilor post-investiționale, alte mecanisme de subvenționare nefiind solicitate spre verificare.

S-au efectuat controale la unul dintre angajații din cadrul oficiului teritorial UTA Găgăuzia, la doi angajați ai oficiului teritorial Bălti și la alți doi angajați din cadrul oficiului Central al Agenției. Menționăm că din informația oferită de către CNA, un singur angajat al AIPA a fost reținut”, menționează AIPA.

Amintim că pe 24 ianuarie, ofițerii CNA au efectuat percheziții la mai mulți reprezentanți ai Agenției pentru Intervenții și Plăți în Agricultură (AIPA), fermieri, vizați într-o cauză penală cu privire la acordarea ilegală de subvenții în agricultură. În urma descinderilor, șase persoane au fost reținute.

deschide.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Preşedintele raionului Călăraşi, primarul şi un şef de direcție, plasați după gratii: Câte zile de arest au primit
  • În Moldova au fost confirmate încă 16 cazuri de infectări cu Omicron și trei cazuri cu sublinia Kraken
  • Alte 12 percheziții au fost efectuate de CNA și procurorii anticorupție în dosarul AIPA
  • Au fost retrase mai multe plăcuțe de înmatriculare a mașinilor de taxi și autobuze din cauza defecțiunilor tehnice
  • Radu Marian a fost desemnat președinte al Comisiei economie, buget și finanțe
  • O tânără a decedat, după ce s-a aruncat de la etajul 9 al unui bloc de locuit din capitală
  • Ar fi obținut prin înșelăciune 9 mașini, de peste 3,8 mil. lei, de la o companie auto din RM; Un bărbat, reținut
  • FOTO // Război în Ucraina: 3 morți și 8 răniți, după ce rușii au bombardat azi-noapte un bloc de locuințe la Kramatorsk
  • Standarde minime de calitate conform cărora vor activa centrele de zi pentru îngrijirea copiilor cu vârsta de 4 luni-3 ani, au fost aprobate de către Guvern
  • Un adjunct al Veronicăi Drăgălin s-a plâns că i-au fost accesate datele cu caracter personal