Știrinews.24.md
25 Mai 2023, 12:44
64

Administrația de Stat a Drumurilor va fi reorganizată

Administrația de Stat a Drumurilor va fi reorganizată

Scopul reorganizării este excluderea neclarităților cu referire la competența autorităților administrației publice cu atribuții în domeniul administrării și gestionării drumurilor naționale și a terenurilor proprietate publică a statului aferente acestor drumuri. De asemenea, se urmărește consolidarea și fortificarea capacităților Administrației de Stat a Drumurilor, îmbunătățirea mecanismului de repartizare a mijloacelor Fondului rutier, precum și clarificarea responsabilității de administrare și utilizare, conform destinației, a mijloacelor alocate din fond.

Reorganizarea va fi realizată în trei etape. La prima etapă, va fi făcută evaluarea patrimoniului Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor”, la cea de-a doua – consolidarea pachetelor de acțiuni prin procurarea de către stat a pachetelor de acțiuni proprietate privată, iar ultima etapă presupune absorbția societăților pe acțiuni specializate în întreținerea drumurilor publice.

Agenția Proprietății Publice va transmite în administrare autorității centrale de specialitate în domeniul infrastructurii drumurilor suprafețele de teren proprietate publică a statului aferente drumurilor naționale. De asemenea, autoritatea centrală de specialitate va transmite în administrare drumurile naționale și suprafețele de teren proprietate publică a statului aferente drumurilor naționale la valoarea de bilanț, cu ulterioara evaluare a acestora, în condițiile contractului de concesiune încheiat între aceasta și S.A. ,,Administrația Națională a Drumurilor” pe o perioadă de 35 de ani.

radiochisinau.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Bugetul de stat pentru anul 2023, RECTIFICAT. Cu cât s-au majorat veniturile și cheltuielile
  • Începând cu 31 mai, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat cod galben de pericol de incendiu în întreaga țară
  • Directorul general și vicedirectorul Întreprinderii de Stat Compania Aeriană „Air Moldova” trimiși în judecată pentru depășirea atribuțiilor de serviciu
  • Câte milioane de lei s-au cheltuit din bugetul de stat pentru a fi organizată Adunarea Moldova Europeană
  • Peste 800 milioane de lei compensații de stat la achitarea facturilor pentru consumatorii de energie electrică
  • Rusia: Duma de Stat a denunțat Tratatul privind Forțele Armate Convenționale în Europa
  • VIDEO Republica Moldova se rupe de Rusia și iese din CSI. Grosu: Nu putem sta la o masă de discuții cu un stat agresor
  • Guvernul eliberează 7000 de tone de păcură din rezerva de stat. ANRE va primi peste 208 milioane de lei
  • Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat despre un nou record înregistrat în Moldova
  • Trump critică absența lui Biden de la încoronarea lui Charles al III-lea. Ce spune administrația Biden?