Știrinews.24.md
27 Noiembrie 2023, 11:54
77

426 de muncitori, antrenați la deszăpezirea capitalei; Au fost împrăștiate peste 450 de tone de material antiderapant

426 de muncitori, antrenați la deszăpezirea capitalei; Au fost împrăștiate peste 450 de tone de material antiderapant

Muncitorii de la asociația „Spații verzi” au intervenit în 26 de cazuri unde au fost raportate căderi de arbori și crengi pe conductorii electrici sau automobile.

Potrivit primăriei capitalei, Regia „Lumteh” a recepționat, pe parcursul zilei de duminică, 6 apeluri unde au fost înregistrate defecțiuni ale semafoarelor, piloni doborâți și linii electrice de iluminat public afectate de precipitațiile abundente și vânt puternic.

Totodată, angajaţii întreprinderii „Exdrupo” au activat pe străzi cu 49 de autospeciale, fiind împrăștiate 451 de tone de material antiderapant și 26,5 tone de sare tehnică, pentru prevenirea formării poleiului pe străzile principale și secundare unde circulă transportul public, inclusiv pe căile de acces spre suburbii.

Regia locativ-comunală și amenajare a intervenit mecanizat cu 55 utilaje cu lame, sărărițe și 9 autospeciale HAKO, fiind împrăștiate 125 tone de antiderapant. Au fost mobilizați 426 de muncitori, pentru deszăpezirea în staţiile de aşteptare a transportului public, la trecerile de pietoni, în intercartiere și la accesele în curți.

Intervenția serviciilor municipale continuă și pe parcursul zilei de luni, 27 noiembrie, în special pe străzile secundare, în curți, la platformele de colectare a deșeurilor și în stațiile de aşteptare a transportului public.

jurnal.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Andrei Spînu îl vede în spate pe fugarul Șor//De ce a fost anulată licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroport
  • Cei mai buni în știință și inginerie! 42 de elevi au fost premiați la concursul „Moldova Science and Engineering Fair”
  • Un profesor din Moldova a violat doi elevi; Acesta a fost condamnat la 17 ani de pușcărie
  • VIDEO // A furat un inel de peste 100 mii de lei dintr-un magazin de bijuterii din capitală. Tânăra, cercetată penal
  • Comrat: O mașină a zburat de pe traseu în doi piloni de electricitate, care au căzut apoi peste ea; Șoferul, dus la spital
  • Strugurii din R. Moldova au fost exportați în 33 de țări, fiind stabilit un nou record în 2023
  • Anti-record în Parlament. Promo-LEX: Agenda ședinței de joi a fost modificată în proporție de 766%
  • Vârsta de pensionare în Moldova se va egala peste patru ani
  • Institutul de Cardiologie a fost dotat cu un tomograf cu inteligență artificială
  • România rămâne principala destinație a mărfurilor moldovenești. Exporturile peste Prut au crescut cu 14,5% în 2023