Știrinews.24.md
21 Septembrie 2023, 13:11
91

30 de zile de arest la domiciliu pentru primarul de Nisporeni, Grigore Robu

30 de zile de arest la domiciliu pentru primarul de Nisporeni, Grigore Robu

Primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu și alți doi funcționari ai primăriei îți vor petrece următoarele 30 de zile în arest preventiv la domiciliu. Hotărârea a fost luată la cererea procurorilor care au inițiat o anchetă în privința acestora. 

Primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu, a fost reținut acum două zile în cadrul unei cauze penale inițiată pentru abuz în serviciu și fals în declarații. Alți doi funcționari din cadrul Primăriei Nisporeni sunt cercetați penal în același dosar, fiind de asemenea reținuți. A patra persoană a fost audiată în calitate de bănuit, fiind cercetată în stare de libertate. În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile, în birourile și automobilele persoanelor vizate au fost ridicate acte relevante și purtători de informație. Acestea urmează să fie examinate și anexate la cauza penală. 

După ce Procuratura Generală a confirmat reținerea edilului, directorul executiv al CALM, Viorel Furdui, a menționat că reținerile de la Nisporeni îi amintește de maniera în care în perioada statului capturat mulți edili erau reduși la tăcere.

„Cazul primarului de Nisporeni: Deja vu, din nou mascați, primari arestați, justiția ”reformată” și tot aceasta în perioada alegerilor???!!!! Sperăm că în cazul primarului or. Nisporeni, dl Grigore Robu, justiția își va spune cuvântul și va clarifica toate lucrurile. Dar vor trece ani…… Cum a mai fost cu alți primari care și-au demonstrat nevinovăția, dar după ani de calvar…și umilință. Însă, acum aceste acțiuni cam aduc a vremurile…..teroarei guvernării plahotniuciste….Atunci când onoarea, demnitatea, viața, sănătatea, familia și tot ce este mai important și sfânt pentru un om…..nu conta în fața așa numitor “justițiari” (procurori, judecători, anchetatori…). Sute de dosare intentate la comandă, cazuri cu mascați, arestări … etc. fără finalitate și fără ca vreun astfel de ”justițiar”, dar de fapt criminal în epoleți, care și-a bătut joc de oameni, să fi fost condamnat și să fi răspuns pentru distrugerea de vieți omenești…”, a scris Furdui pe o rețea de socializare. 

Grigore Robu a devenit primar al orașului Nisporeni în anul 2019, fiind ales pe listele Partidului Democrat din Moldova.

anticoruptie.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Strategia Maiei Sandu pentru securitate națională a R. Moldova, supusă consultărilor publice
  • Apel Public cu privire la eliberarea imediată și necondiționată a lui Victor Pleșcanov din detenția ilegal. Pleșcanov este prima persoană condamnată în regiunea transnistreană pentru arborarea drapelului Ucrainei
  • Localnicii din satul Aluatu nu și-au ales primarul. Peste 2 săptămâni, din nou alegeri
  • Franța va acorda R. Moldova un credit de 40 milioane de euro pentru fortificarea sectorului forestier
  • UPDATE // Oamenii din satul Aluatu, raionul Taraclia, nu se grăbesc să-și aleagă primarul: Câți au votat până la ora 18:00
  • FOTO: Un bărbat din raionul Cahul este de negăsit de câteva zile; Poliția solicită ajutor
  • În satul Aluatu din Taraclia are loc turul doi al votării repetate pentru alegerea primarului
  • Ministerul Afacerilor Interne lansează o campanie de informare pentru siguranța rutieră
  • Banca Națională lansează un concurs de design pentru simbolul monedei naționale
  • Autoritățile alocă 300 mln. lei pentru compensarea prețurilor la energia termică, acordată consumatorilor vulnerabili