Știrinews.24.md
13 Iunie 2024, 21:59
73

14 localităţi din țară rămân încă în beznă, după intemperiile din ultimele zile: Cetățenii, îndemnați să fie atenți la firele rupte

„𝐀𝐭𝐫𝐚𝐠𝐞𝐦 𝐚𝐭𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐚 𝐜𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐚𝐜𝐞𝐚𝐬𝐭𝐚̆ 𝐨𝐫𝐚̆ 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐢̂𝐧𝐫𝐞𝐠𝐢𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭𝐞 𝟐𝟐𝟎 𝐝𝐞 𝐫𝐮𝐩𝐭𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐝𝐮𝐜𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞. 𝐈̂𝐧 𝐚𝐜𝐞𝐬𝐭 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐞𝐱𝐭 𝐫𝐞𝐢𝐭𝐞𝐫𝐚̆𝐦 𝐧𝐞𝐜𝐞𝐬𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐬𝐭𝐫𝐢𝐜𝐭𝐞 𝐚 𝐫𝐞𝐠𝐮𝐥𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐬𝐞𝐜𝐮𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐚̆𝐭𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐢̂𝐧 𝐫𝐚𝐩𝐨𝐫𝐭 𝐜𝐮 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐚𝐥𝐚𝐭̧𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐞𝐥𝐞𝐜𝐭𝐫𝐢𝐜𝐞.

Dacă observați careva pericole (linii electrice căzute pe străzi, în preajma instituțiilor publice) vă rugăm să informați imediat operatorul de distribuție la numărul 022 43 11 11.

- ocoliți și nu atingeți conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă accidental de pe piloni, copaci sau diferite construcții;

- marcați la distanță locul rupturii conductorului electric şi securizați perimetrul acestuia până la intervenția electromontorilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor şi a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;

- nu interveniți în instalațiile electrice, deoarece aceste acțiuni vă pun în pericol viața;

- monitorizați cu strictețe local aflării copiilor și explicați-le cum să se comporte în această situație, cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice cablu suspect văzut pentru a transmite informația respectivă furnizorului de energie electrică;

egretăm situaţia în care se află consumatorii afectaţi de lipsa energiei electrice pe parcursul mai multor ore şi înţelegem perfect nemulţumirea lor justificată”, se arată în mesajul Premier Energy.

14 localităţi din țară rămân încă în beznă, după intemperiile din ultimele zile: Cetățenii, îndemnați să fie atenți la firele rupte

De asemenea, peste 200 de salvatori, pompieri, polițiști și carabinieri au ieșit în teritoriu, pentru a debloca trasee, dar și pentru a ajuta persoanele aflate în dificultate, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Aceștia au îndepărtat, de pe părțile carosabile, peste 100 de arbori, iar specialiștii au intervenit în 10 cazuri de ridicare a firelor electrice de la sol, care riscau să afecteze populația.

Mii de moldoveni au rămas pe întuneric, după intemperi. În acest context, furnizorul de curent atenționează oamenii să aibă grijă la cablurile rupte.

La amiază zilei de ieri, 12 iunie, peste 80 de localități din țară erau, în continuare, fără curent electric. Cele mai afectate sunt raioanele Orhei, Criuleni, Strășeni, Telenești, Călărași, Nisporeni, Ialoveni, Hâncești, dar și capitala și unele suburbii ale mun. Chișinău.

O persoană decedată a fost depistată, astăzi, pe str. Doina și Ion Aldea Teodorovici din capitală, de un angajat al Întreprinderii municipale „Spații Verzi”. Victima a fost strivită de un copac, căzut în urma intemperiilor.

Poliția a identificat victima. Aceasta s-a dovedit a fi o minoră de 12 ani, domiciliată în capitală.

O altă victimă a intemperiilor s-a dovedit a fi un bărbat de 36 de ani. Acesta a murit, fiind strivit de o creangă, pe malul Nistrului, unde se afla cu familia, la odihnă. Ulterior, s-a aflat că este vorba despre regizorul Arcadie Spoială.

Vântul puternic din noaptea de 11-12 iunie 2024 a doborât zeci de arbori în capitală și a frânt sute de crengi. Șoferii care și-au parcat mașinile sub arbori s-au trezit în această dimineață cu surprize mai puțin plăcute.

unimedia.info
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Stoianoglo a fost demis legal de președintă: Decizia Curții Constituționale după sesizarea unor deputați comuniști
  • Un tânăr de 18 ani, reținut de polițiști după ce ar fi furat o mașină dintr-o parcare din capitală
  • Din nou după gratii: Șeful Interpol de la Chișinău revine în penitenciar. Decizia Curții de Apel
  • Premieră pentru Republica Moldova: 13 polițiști și carabinieri din țară au fost detașați pentru securizarea JO 2024
  • Case în flăcări la Cantemir! Un bătrân, găsit carbonizat în grădină, după un incendiu de vegetație
  • Zelenski, după atacul Rusiei asupra spitalului de copii din Kiev: Îmi vine să-l omor pe Putin
  • S-a ales cu arsuri grave după ce a încercat să stingă incendiul de unul singur. Un bărbat din Fălești, transportat la spital
  • Viktor Orban a trimis o scrisoare secretă liderilor UE după vizita la Moscova: Ce a discutat premierul ungar cu Putin
  • Accident frontal la Briceni: Un mort și un rănit după o depășire periculoasă
  • Cetățenii moldoveni pot primi notificări despre expirarea pașaportului și buletinului de identitate. Precizările ASP