Știrinews.24.md
16 Martie 2023, 22:56
55

10 primari aleși pe lista PSRM au anunțat despre aderarea lor la Mișcarea Pentru Popor

Mișcarea Pentru Popor continuă să primească sprijin nou din rândul aleșilor locali. 10 primari aleși pe lista Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) au anunțat aderarea la Mișcarea Pentru Popor cu scopul de a impune guvernarea să îndeplinească solicitarea celor aproape 800 000 de oameni, care au semnat inițiativa achitării integrale a facturilor pentru lunile de iarnă.

Potrivit informațiilor, este vorba de primarii mai multor sate ale raioanelor Soroca, Cantemir, Sângerei, Comrat, Briceni, Căușeni și Drochia. Anterior, inițiativa Mișcării Pentru Popor a fost susținută de alte câteva sute de aleși locali – primari, consilieri locali, municipali și raionali.

În acest context, Mișcarea Pentru Popor face apel către toate forțele de opoziție, atât cele parlamentare, cât și cele extraparlamentare, să susțină cerința cetățenilor de a obliga guvernarea să achite integral facturile pentru lunile de iarnă.

„În acest scop, astăzi, deputații Partidului «ȘOR» au înregistrat un pachet de legi care face posibilă îndeplinirea cerinței poporului. Iar mii de oameni, majoritatea din municipiul Chișinău, s-au adunat în fața Parlamentului pentru a cere deputaților adoptarea acestor legi. Alte zeci de mii de cetățeni din întreaga țară au fost blocatți astăzi de regimul Sandu-PAS pentru a fi împiedicați să ajungă la mitingul de la Chișinău”, se arată în comunicat.

Menționăm că la moment, în fața parlamentului Republicii Moldova, se desfășoară protestul organizat de Partidul „ȘOR”. Manifestanții solicită susținerea proiectului de lege privind achitarea facturilor pentru lunile de iarnă.

Sursă: Mișcarea Pentru Popor Sursă: Mișcarea Pentru Popor Sursă: Mișcarea Pentru Popor

Amintim că în data de 15 martie, deputatul Alexandr Nesterovschi a anunțat că părăsește fracțiunea parlamentară a Blocului Socialiștilor și Comuniștilor. Deputatul s-a alăturat „Mișcării pentru Popor”.

diez.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Își va petrece următorii 10 ani după gratii. Un bărbat din raionul Rîșcani, condamnat pentru tentativă de omor
  • DOC Președintele CNPF, Cornelia Cozlovschi, și-a anunțat demisia! Cererea expediată Parlamentului
  • Igor Dodon, soția acestuia și un medic de familie, trimiși în judecată pentru fals
  • Schemă de corupție la eliberarea permiselor de conducere, documentată de CNA. Lunar, 20 000 de euro erau colectați pentru a mitui unii responsabili de la ASP
  • Trafic rutier suspendat pentru 2 luni, pe o stradă din centrul capitalei: Vezi ce zonă să eviți
  • Maia Sandu și Klaus Iohannis, Înalt Patronaj pentru Reuniunea Teatrelor Naţionale Româneşti care se va desfăşura la Chişinău
  • 27 de locuri vacante în procuraturile din țară. Candidații îndemnați să se înscrie la concursuri pentru a le suplini
  • Termoelectrica anunță despre posibilitatea de a asigura în continuare cu agent termic toate categoriile de consumatori
  • Timp rece, precipitații și rafale de vânt. Meteorologii au anunțat cod galben de schimbare bruscă a vremii
  • Au mai rămas cinci zile pentru a achita prima de asigurare obligatorie de asistență medicală