Știrinews.24.md
16 Martie 2023, 22:56
83

10 primari aleși pe lista PSRM au anunțat despre aderarea lor la Mișcarea Pentru Popor

Mișcarea Pentru Popor continuă să primească sprijin nou din rândul aleșilor locali. 10 primari aleși pe lista Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) au anunțat aderarea la Mișcarea Pentru Popor cu scopul de a impune guvernarea să îndeplinească solicitarea celor aproape 800 000 de oameni, care au semnat inițiativa achitării integrale a facturilor pentru lunile de iarnă.

Potrivit informațiilor, este vorba de primarii mai multor sate ale raioanelor Soroca, Cantemir, Sângerei, Comrat, Briceni, Căușeni și Drochia. Anterior, inițiativa Mișcării Pentru Popor a fost susținută de alte câteva sute de aleși locali – primari, consilieri locali, municipali și raionali.

În acest context, Mișcarea Pentru Popor face apel către toate forțele de opoziție, atât cele parlamentare, cât și cele extraparlamentare, să susțină cerința cetățenilor de a obliga guvernarea să achite integral facturile pentru lunile de iarnă.

„În acest scop, astăzi, deputații Partidului «ȘOR» au înregistrat un pachet de legi care face posibilă îndeplinirea cerinței poporului. Iar mii de oameni, majoritatea din municipiul Chișinău, s-au adunat în fața Parlamentului pentru a cere deputaților adoptarea acestor legi. Alte zeci de mii de cetățeni din întreaga țară au fost blocatți astăzi de regimul Sandu-PAS pentru a fi împiedicați să ajungă la mitingul de la Chișinău”, se arată în comunicat.

Menționăm că la moment, în fața parlamentului Republicii Moldova, se desfășoară protestul organizat de Partidul „ȘOR”. Manifestanții solicită susținerea proiectului de lege privind achitarea facturilor pentru lunile de iarnă.

Sursă: Mișcarea Pentru Popor Sursă: Mișcarea Pentru Popor Sursă: Mișcarea Pentru Popor

Amintim că în data de 15 martie, deputatul Alexandr Nesterovschi a anunțat că părăsește fracțiunea parlamentară a Blocului Socialiștilor și Comuniștilor. Deputatul s-a alăturat „Mișcării pentru Popor”.

diez.md
Abonează-te
sau
Urmărește canalul nostru de Telegram
Știri similare
  • Ion Ceban a anunțat dacă va candida ori nu la alegerile prezidențiale din toamna acestui an
  • Chișinău // Un medic condamnat pentru malpraxis, eliberat din sala de judecată
  • 13 partide din R. Moldova au semnat astăzi Pactul pentru Europa: „Este un eveniment istoric”
  • Luptătoarea Irina Rîngaci a devenit campioană europeană pentru a treia oară
  • Hecenii „au rupt” scena talentelor din România, în cea de-a doua semifinală: Ansamblul s-a calificat în marea finală și va lupta pentru premiul de 120 mii euro
  • Mai multe șanse de viață pentru pacienții gravi. O nouă secție de Terapie Intensivă, inaugurată la Spitalul Clinic Republican
  • Persoanele fizice pot solicita restituirea sumei impozitului pe venit achitat sau reținut în plus pentru anul 2023
  • Cerințe noi pentru conducerea tractoarelor. MAIA vine cu precizări
  • Român arestat pentru trădare, după ce a trimis la Ambasada Rusiei de la București imagini cu obiective militare NATO
  • MAE dezminte noi falsuri lansate în spațiul public: Israelul nu introduce, la moment, vize electronice pentru cetățenii R.Moldova